Siirry suoraan sisältöön

Tiedote: Mesenaatissa pääsee nyt perustamaan hävikkiruokaravintolaa Helsinkiin

From Waste to Taste -hävikkiruokaravintola käynnisti joukkorahoituskampanjan Mesenaatti.me-palvelussa. Rahoituksen avulla katetaan logistiikkaketjun kehittäminen ja ravintolan perustamiskustannuksia. Rahoittajat voivat muun muassa ostaa ateriapasseja ravintolaan tai tulla mukaan perustajajäseniksi. Mukaan kutsutaan myös yritystukijoita.

Rhea Solutions Oy:n voittoa tavoittelematon From Waste to Taste -kiertotaloushanke taistelee ilmastonmuutosta ja ruokahävikkiä vastaan. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa avataan hävikkiruokaravintola Helsinkiin. Ravintola työllistää erityisesti maahanmuuttajia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Luonnonvarakeskuksen mukaan kauppojen ruokahävikki Suomessa on yli 65 miljoonaa kiloa vuodessa. Siitä vain 10-15 prosenttia lahjoitetaan tällä hetkellä ruoka-apuun. Hävikkiruuan ilmastokuormitus on suuri, sillä hukkaan menevään ruokaan on panostettu resursseja koko tuotantoketjun varrella viljelystä aina pakkaamiseen ja kuljettamiseen. Esimerkiksi suomalaisten kotitalouksien vuosittainen ruokahävikki vastaa 100 000 henkilöauton päästöjä.

Juuri käynnistyneen Mesenaatti-kampanjan myötä kaikki halukkaat pääsevät mukaan perustamaan From Waste to Taste -hävikkiruokaravintolaa Helsinkiin. Vastaavanlainen ravintola toimii jo Amsterdamissa. Ravintola Instock (instock.nl) on hieno esimerkki siitä, miten hävikkiruuasta voi valmistaa erinomaista ruokaa ja tarjoilla sitä tyylikkäässä ympäristössä. Hankkeeseen pääsee mukaan ostamalla ennakkoon esimerkiksi aterialipun avajaisiin, lounaspasseja ravintolaan tai perustajajäsenen arvonimen verkkoon tai ravintolan seinälle. Perustajajäsenet saavat lisäksi maaliskuussa julkaistavan sähköisen hävikkiruokaoppaan. Opas toimitetaan myös kaikille kampanjaan vuoden loppuun mennessä osallistuneille.

From Waste to Taste -hankkeelle on myönnetty Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) avustusta, jotta osana hanketta voidaan tehokkaasti auttaa maahanmuuttajia, työttömiä nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä pääsemään kiinni työelämään. Rhea Solutions toimii yhteistyössä mm. Tatsi ry:n, Moniheli ry:n, Monika-Naiset liitto ry:n ja Monik ry:n kanssa löytääkseen hankkeeseen oikeat toimijat. Mukana hankkeessa ovat myös Martat, Metropolia ja Yhteismaa ry.

Osallistu joukkorahoituskampanjaan:

https://mesenaatti.me/from-waste-to-taste/

Seuraa hanketta Facebookissa:

https://www.facebook.com/fromwastetotaste/

Lisätietoja

From Waste to Taste -hankkeesta vastaavat

toimitusjohtaja Johanna Kohvakka, puh. 044 024 1011

kumppani Sini Suomalainen, puh. 050 300 1379

Rhea Solutions Oy:stä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *